Terug naar overzicht

myCareerCompanion heeft Antje, die binnenkort afstudeert, geholpen om erachter te komen wat ze echt wil

10 juli 2021

Antje studeert dit jaar af als master-na-master Meertalige Bedrijfscommunicatie aan de Universiteit Gent. Ze leerde myCareerCompanion kennen via een webinar en was aangenaam verrast door de uitkomst van de tool. De belangrijkste punten van het myCareerCompass waren een uitstekende basis om haar cv op te bouwen.

 

  • Hoe kwam je in contact met de myCareerCompanion tool?

Ik heb myCareerCompanion leren kennen via een workshop in het eerste semester van dit academiejaar. Onze opleiding organiseerde wekelijks gastcolleges en myCareerCompanion was daar één van.

  • Laten we even teruggaan naar het aanmaken van je myCareerCompass. Hoe heb je de 5 vragenlijsten ervaren?

Ik vond de vragenlijsten leuk. Maar voor mij persoonlijk waren sommige iets relevanter dan andere. De vragen waarbij ik moest kiezen welke stelling het beste bij mijn professionele persoonlijkheid past – bijvoorbeeld “Wil je liever in een laboratorium werken of mensen in armoede helpen?” – waren niet de gemakkelijkste om te beantwoorden, omdat ik mezelf nooit kon voorstellen in andere gebieden dan die waarvoor ik studeer. Over het algemeen heb ik genoten van de vragenlijsten omdat ze me deden nadenken over wat ik echt wil in een job.

  • Heb je nieuwe dingen over jezelf ontdekt terwijl je de vragenlijsten invulde?

Ja, ik denk dat het een combinatie is van de tool en de stage die ik nu doe, waardoor ik me realiseerde wat ik wel en niet wil in een job. Vragen als: “Heb je graag wat meer begeleiding of werk je graag autonoom?” en vragen i.v.m. welke bedrijfscultuur het beste bij mij zou passen, deden me nog meer beseffen dat ik het leuk vind om in teams te werken en dat ik me liever op mijn gemak voel op het werk dan in een competitieve werkomgeving. MyCareerCompass bevestigde vooral wat ik nu meemaak in mijn stage.

  • Hoe zal myCareerCompass je helpen in je zoektocht naar een job?

Ik denk dat het platform een ​​grote hulp is bij het opstellen van een cv. Ik heb door de jaren heen veel versies van mijn cv gemaakt en ik heb altijd moeite gehad met het vinden van de juiste woorden om mijn vaardigheden en sterke punten te beschrijven. Na het invullen van myCareerCompass ontving ik een handig bestand met trefwoorden die mijn werkgerelateerde karakter echt beschrijven en ik denk dat dat me veel heeft geholpen.

De tool geeft echt meer inzicht in wat een goed werkveld en bedrijfscultuur zou zijn. Ik geloof wel dat je het meest leert door te doen, dus de ervaring die ik heb opgebouwd in mijn stage in combinatie met het invullen van myCareerCompanion is een mooie mix.

  • Naast het myCareerCompass biedt het platform ook een myCourses deel. Wat vind je van het aanbod aan cursussen dat momenteel beschikbaar is?

We hadden geluk en kregen dankzij ons studieprogramma twee gratis cursussen, maar eerlijk gezegd is het een druk masterjaar geweest, dus ik heb nog niet echt de tijd om ze maximaal te verkennen. Ik zal dat waarschijnlijk in de toekomst doen, aangezien veel cursustitels veelbelovend klinken.

  • Hoe zou je myCareerCompanion beschrijven aan andere mensen?

myCareerCompanion deed me eigenlijk denken aan de SIMON-tests die je op de middelbare school kunt doen om erachter te komen waar je interesses liggen en welke studierichting bij je past. Ik denk dat myCareerCompanion een mooie brug vormt tussen het studentenleven en de arbeidsmarkt.

  • Hoe zou je de tool in de toekomst gebruiken? Ben je van plan om het platform opnieuw te bezoeken als je denkt dat je een carrièreswitch nodig hebt?

Ik zou myCareerCompass in de toekomst opnieuw gebruiken! De vragenlijsten nemen niet veel tijd in beslag, dus ik denk dat het zeker de moeite waard is om ze na een bepaalde tijd nog eens te herhalen. Het is altijd interessant om meer over jezelf te weten te komen en te zien hoe dingen zijn veranderd na een eerste werkervaring.

 

Ook zin gekregen om een myCareerCompanion account aan te maken? Klik hier.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.