Terug naar overzicht

myCareerCompanion gaf Ward de beste voorbereiding op zijn toekomst

23 maart 2021

Ward, eerstejaars Masterstudent Bio-Engineering, was op zoek naar een geschikt bedrijf voor zijn stage. Hij had een paar vragen over zijn zoektocht en was blij dat hij ons als zijn metgezel kon gebruiken. Ward was verrast door het resultaat en leerde wat bij over zichzelf.

 

  • Hoe en in welke mate heeft myCareerCompanion jouw verwachtingen ingelost? Wat vond je leuk aan het platform?

Ik begon mijn zoektocht naar een bedrijf voor mijn stage. Omdat er zoveel opties waren, wilde ik zeker weten dat ik een bedrijf koos dat bij mijn interesses paste. Ik wilde vooral weten voor welk soort bedrijf ik in de toekomst zou willen werken, als ik op zoek ga naar een vaste job.

De vragenlijsten die ik op myCareerCompanion invulde waren erg waardevol. Het was een uitgebreide en gedetailleerde reeks vragen die de resultaten echt verhelderend maakten. Je krijgt uitleg over de bedrijfsculturen en zo worden je droomjobs heel duidelijk.

  • Laten we even teruggaan naar het aanmaken van je myCareerCompass. Hoe heb je de 5 vragenlijsten ervaren?

Voor mij persoonlijk verliepen sommige vragenlijsten wat soepeler dan andere. Dit kwam doordat ik over de vragen over mijn persoonlijke interesses minder moest nadenken. In tegenstelling tot de categorie ‘Randvoorwaarden’, waar ik meer moest nadenken over vragen die ik mezelf nooit eerder had gesteld, wat ik prettig vond. Wil ik flexibele werktijden of een vast uurrooster? Hoe lang wil ik pendelen voor mijn werk? Wil ik in het buitenland werken? Het is goed om hierover na te denken in relatie tot een toekomstige job. Ook krijg je verschillende vragenlijsten, elk met een andere aanpak. Dat geeft een enorme meerwaarde, en het zorgt er ook voor dat je ze echt wil invullen. Aan het einde van alle vragenlijsten kreeg ik een overzicht van mijn droomjobs en mijn ideale bedrijfscultuur. Het leuke van de resultaten was dat het een echte bevestiging was, omdat het aansluit bij mijn interesses en bij wat ik in de toekomst wil gaan doen.

  • Heb je door zelfreflectie nieuwe dingen over jezelf geleerd?

De fit met de bedrijfscultuur was een echte eye-opener voor mij! Ik heb altijd gedacht dat ik in een bedrijf met een hiërarchische cultuur wilde belanden. Dat komt omdat ik series zie waarin dat type bedrijf voorkomt, en ik dacht dat ik daar meer carrièremogelijkheden zou hebben, maar dat is niet het geval. Het bleek dat een clancultuur beter bij mij zou passen. Voordat ik de tests deed, had ik een paar vragen over hoe ik best de ​​zoektocht naar een job kon starten en afronden. Ik was blij dat ik het platform leerde kennen dankzij de samenwerking van VLK met myCareerCompanion. Als ik kijk naar de cultuur in mijn studentenvereniging VLK en mijn studentenraad, merk ik dat ik echt van een familiecultuur hou. Toen ik nadacht over mijn ideale bedrijfscultuur, werd het uiteindelijk duidelijk en logischer waarom ik die resultaten bij myCareerCompass behaalde.

  • Hoe heeft je myCareerCompass jou geholpen in je zoektocht naar een job?

Door de vragenlijsten heb ik een beter beeld gekregen van wat ik wil. Vandaag durf ik verder te kijken dan wat ik altijd dacht dat bij me paste. Werken of stage lopen bij een groot adviesbureau leek me op dat moment perfect. Dankzij myCareerCompass heb ik, zoals eerder vermeld, ontdekt dat een fit met de bedrijfscultuur en een familiale sfeer binnen een bedrijf even belangrijk zijn en dat het voor mij prettiger voelt.

  • Naast het myCareerCompass biedt het platform ook een myCourses deel. Wat vind je van het aanbod aan cursussen dat momenteel beschikbaar is?

Heel interessant! De cursussen die op het platform worden vermeld, zijn enorm uitgebreid en praktisch. Ik ben vooral fan van de cursus over LinkedIn en die over je cv. De cursussen zijn heel specifiek en ik heb bepaalde dingen geleerd, zoals ‘de kracht van pitchen’, die nooit aan bod kwamen tijdens mijn cursussen op de universiteit. Ik heb veel geleerd tijdens de cursus, vooral hoe je tijdens een sollicitatiegesprek jezelf moet pitchen.

  • Laatste vraag: wat betekent myCareerCompanion nu voor jou en hoe ga je het in de toekomst gebruiken?

myCareerCompanion betekent voor mij: de beste voorbereiding op de toekomst. Als ik daadwerkelijk op zoek ga naar een job, zal ik zeker weer gebruik maken van jullie platform en een kijkje nemen bij de cursussen “Salarispakket” en “Presenteren als een president”. Het biedt mij de ‘must-have’ voorbereiding om vol vertrouwen aan mijn zoektocht te beginnen.

 

Ook zin gekregen om een myCareerCompanion account aan te maken? Klik hier.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.